De gode råd til Blå Mandag 2017

17.02.2017
Jan Rezek

Blå Mandag 2017 – Tips og Tricks
Hvad er et af højdepunkterne ved konfirmationen? Spørger man konfirmanden, vil han eller hun formodentligt også svare ”Blå Mandag!”.
Denne dag fejrer konfirmanden typisk med sine klassekammerater, den næstkommende mandag efter at konfirmationen er blevet afholdt. Der er mange måder af fejre dagen på, men for de flestes vedkommende består dagen af shopping, en tur i forlystelsespark, fælles aftensmad på restaurant og fest om aftenen.  

Nedenfor har vi samlet en række gode idéer til, hvad man kan give sig til på selve dagen. Herudover har vi lavet en liste med gode råd omkring hvordan konfirmander og forældre bedst kommer igennem denne festlige, men til tider, hektiske dag.
 
Hvad laver man på Blå Mandag?
Der er et utal af traditioner og aktiviteter forbundet med Blå Mandag og ikke to byer fejrer den på samme måde. Der er dog visse fællesnævnere, som gør sig gældende – eksempelvis er der en større tradition for, at konfirmanderne starter dagen ud med at spise morgenmad sammen med vedkommendes klassekammerater fra folkeskolen. Dette kan enten være på selve skolen, hjemme hos en af klassekammeraterne eller sågar på en restaurant, hvor der serveres brunch.

Efter morgenmaden er det kun fantasien, der sætter grænser for, hvad de unge kan give sig til. Mange ser bl.a. dagen som værende en god mulighed for at spendere nogle af de mange konfirmationspenge der er blevet indtjent. Derfor tager mange ud og shopper i byens lokale storcentre eller på strøgtur.


3 sjove aktiviteter til din Blå Mandag 

 
Den klassiske
På Blå Mandag har konfirmander igennem en længere årrække været meget interesserede i forlystelsesparkerne. Hvis du er fra Sjælland, vil Bakken være et oplagt valg, hvorimod at Tivoli Friheden er den mest populære i Østjylland. 
Begge forlystelsesparker reklamere med særlige ”Blå Mandag”-arrangementer på udvalgte mandage i foråret. Typisk er parkerne lukkede for alle andre end konfirmanderne og der er sat ekstra personale på arbejde, for at håndtere de mange unge.

Hvis du derimod er fra det nordlige Jylland, kan Faarup Sommerland være en fantastisk måde at fejre Blå Mandag på. 

Du kan få mere information om priser, underholdning og anden information på Tivoli Friheden og Bakken. 
  
Et sikkert hit
Ønsker du at lave noget anderledes og utraditionelt på din Blå Mandag, kan du med fordel undersøge om Laser Tag er en mulighed i dit område. Det er en sjov gruppeaktivitet, som i nogen grad minder om paintball. Den primære forskel er dog, at man ved Laser Tag bruger laser pitoler uden nogen former for projektiler, fremfor de hårdtslående paintball kugler. 

Typisk bliver deltagerne delt op i to hold, som skal kæmpe mod hinanden. Spillet vindes ved at skyde alle deltagerne fra det modsatte hold, førend at de gør det mod dig. Der er også andre "game modes" såsom "Capture the flag". Laser Tag er sjovt, sikkert og mange kan spille på en bane. 
 
Se mere her:

Hvorvidt dette er en mulighed, beror naturligvis på, hvor i landet dagen fejres.
I de større byer er der være god mulighed for at finde en udbyder.
 
Den moderne
Konfirmationen er for mange et symbol på overgangen fra barn til voksen, hvilket ikke alene kommer til udtryk i de unge menneskers tøjstil og væremåde, men også i deres nye "voksne interesser".

Af samme årsag har man i løbet af de seneste år set en stigene interesse og efterspørgsel efter festlige aftenarrangementer, der i bred udstrækning minder om 18+ natklubber og diskoteker.

I Aarhus er Train særlig kendte for at holde Blue Monday Party, hvor det udelukkende er unge konfirmander og forældrene til disse, som har adgang til arrangementet. Der serveres ikke alkohol til mindreårige. Der er mulighed for at forældrene kan opholde sig i et tilstødende lokale, såfremt dette ønskes. Herved er man tæt på sin konfirmand, uden at denne føler sig overvåget. 
 
Normalvis er der både live musik, spil og rigtig god stemning – det kan bestemt anbefales!
 
Hvordan ser konfirmanden ud i 2017?
Konfirmationsmoden er ligesom alle andre former for mode; den skifter og ændre sig fra år til år. Som forældre skal man derfor være opmærksom på, at ens unge teenager, ikke nødvendigvis finder din aflagte jakke med skulderpuder eller brune hørbukser, for lige så tjekkede som du gjorde, dengang du var i deres sko.

I dag er konfirmanderne små voksne og de klæder sig som så. Derfor bliver de barnlige motiver af tegneseriefigurer og computerspil oftest byttet ud med smarte ”skinny jeans”, kjoler, skjorter og lignende.
For inspiration til, hvordan konfirmanden skal se ud i 2017, kan du læse mere her.
 
Gode råd til konfirmanden
 • Pas på dine penge! Du bør ikke gå ikke rundt med mere end højest nødvendigt.

 • Lad ikke andre se, hvor meget du har i pungen. Pas særligt på når du betaler.
  -  Man skal være 13 år for at få et visa elektron, hvilket er en nem og gratis måde at slippe for at gå rundt med et kontanter.
 • Gå sammen i små grupper, så du altid har en ven eller veninde ved din side.  
 • Inddrag dine forældre - de er der for at hjælpe. Ved at lade dine forældre vide hvor og hvornår du er i et bestemt område/til en aktivitet, fjerne du deres bekymring og giver dem nemmere mulighed for at komme og hjælpe dig, såfremt noget skulle ske.

 • Lav en aftale med dine forældre omkring, hvornår du kommer hjem fra festen.
 
Gode råd til forældrene
 • Det er fordel at have klare linjer og aftaler inden dagen kommer.
 • Tal med dit barn omkring, hvad han/hun skal lave på dagen og hvem de er sammen med.
 • Tal om penge og risikoen ved at gå rundt med mange kontanter.

 • Hvis muligt kan du og nogle andre forældre mødes inde i byen på selve dagen. Herved har du mulighed for hurtigt at finde og hjælpe konfirmanden, såfremt det er nødvendigt. Desuden vil konfirmanden kunne komme af med nogle af alle indkøbene, såledesat de ikke skal gå rundt med en masse shopping poser.
 • Fortæl dit barn hvor vigtigt det er, altid at følges med en ven eller veninde
 • Aftale et tidspunkt, hvor konfirmanden skal være hjemme. 
  Hvis muligt kan nogle forældre gå sammen om en kørselsordning. 
 • Der bør være helt klare aftaler omkring alkohol og hvorvidt dette er tilladt.
  For mange konfirmanders vedkommende, er Blå Mandag en af de første gange, hvor de får lov at drikker alkohol.
  Den manglende erfaring kan få alvorlige konsekvenser, såfremt man ikke har informeret barnet om risikoen ved at drikke for meget, samt hvorledes man opfører sig omkring andre og ikke mindst i trafikken, når man er påvirket.
 • Medmindre der er arrangeret fælles morgenmad for konfirmanderne, bør du sikre dig,
  at dit barn har fået noget at spise om morgenen. Specielt hvis der indtages alkohol i løbet af dagen.  


Hvis du leder efter personlig gaveidéer til en konfirmand, du kender, kan du blandt andet her få lavet en kortholder, og få den indgraveret med navn og dato.

Virie Note
Virie Note
277.5 DKK 370 DKK
Tilføj til kurv


BeWooden - Jan Rezek
Jan Rezek
Interessant for en ven?
Del det med dem!
Modtag vores nyheder
By providing the above personal data, I agree that BeWooden Company s.r.o. may process my personal data for the purpose of sending newsletters containing news and product and service reports from BeWooden Company s.r.o. and I also confirm that I have read the information regarding the processing of personal information that is made available to here and that I fully understand them. I am also aware that I can withdraw my consent at any time by clicking on the link in the newsletter, which is marked as "unsubscribe from the newsletter".
Indkøbskurv
Samlet pris 0 DKK
Gå til kurven