Hvordan findes "Den gode gave"?

20.03.2017
Jan Rezek

Hvordan findes "Den gode gave"?

En flybillet sydpå til den unge globetrotter som længes efter at komme ud i verden. Et par træningssko til den sportslige pige, der går til fitness flere gange ugentligt; eller en tur på restaurant med sin kære mor. Alle disse vil uden tvivl blive taget rigtig godt imod - Men hvorfor?
Hvad gør netop disse gaveidéer gode? En æske chokolade som værtsgave vil formodentligt gå rent hjem, hvis den gives til en ven, men kan opfattes som upersonlig, hvis den gives til en kæreste eller ægtefælle. Med andre ord tager den perfekte gave udgangspunkt i forholdet mellem gavegiveren og modtageren.

Med udgangspunkt i ovenstående kan der opstilles en række generelle kriterier for, hvad der karakterisere "En god gave".

  • En personlig gave
  • Købt med omtanke
  • Unik eller særlig gave
Der er ikke to mennesker, der er ens og det kan derfor være svært at opstille generelle tips og tricks til, hvordan man finde den perfekte gave. Dog kan man tage udgangspunkt i de ovenstående 3 gave-kriterier, og herved blive ledt på rette vej. 


Hvordan giver man en personlig gave?

Er personlig gave tager udgangspunkt i individet, dets interesser, personlighed og karakter. Hvis man ønsker at give noget som vedkommende kan benytte i husstanden, kan man med se efter detaljerne i vedkommendes indretningsstil og udsmykning af hjemmet.
Er vedkommende f.eks. interesseret i sport, spil, mode eller lignende? Så kan det være en fantastisk indgangsvinkel for at finde en gave. Ikke alene er du sikker på at modtageren har interesse for det du giver dem; de kommer også til at bruge det jævnligt. Hver gang vedkommende benytter gaven vil de sende dig en kærlig tanke. 

Hvis du følger ovenstående fremgagsmegtode, vil der være et godt udgangspunkt for at finde den stil og personlighed som passer til vedkommende. Når man tager udgangspunkt i personen frem for ens egen forestilling om, hvad en god gave er, bliver det meget lettere at begave nogen.

3 tips til at give den perfekte gave

  1. Tag udgangspunkt i vedkommendes person og interesser
  2. Sørg for at gaven er unik
  3. Noget som kan bruges gentagende gange eller i mange år frem

Hvis du er ude i god tid, førend at gaven skal gives, bør du undersøge mulighederne for at få lavet en helt særlig ting til vedkommende. Noget som ikke "bare" kan købes i butikkerne og noget som ikke er allemandseje. Dette kunne eksempelvis være et træ-lommespejl med vedkommendes navn indgraveret på forsiden, en tur på modtageren ynglings restaurant eller lignende.

Ved at få lavet en gave som denne beklædningsaccessories, hvorpå modtagerent navn eller initialer er indgraveret, opfylder du alle de opstillede krav til en god gave. Den er personlig, unik og noget kan bruges gentagende gange – måske endda reseten af livet, grundet den medfølgende livstidsgaranti.

Hold dig fra klichéerne – overrask!
De fleste gaver bliver pakket ind - og det er der en helt klar oversag til. Ved at pakke gaven ind giver man bare en ting, man skaber også forventningsglæde og spænding. Når vi modtager en gave der er pakket ind, begynder vi strags at forestille os hvad der er indeni - er det mon den nye mobil du har ønsket dig? Er det billetter til en koncert? På dette tidspunkt kan det i princippet være hvad som helst. Det er derfor vigtigt at indholdet lever op til disse forventninger, for ellers ende man med at blive skuffet, når først gaveindpakningen er revet op. 

Mange af os har har formodentligt stået i den situation, at vi har fået en halvsløj gave af en tante eller onkel. Det bringer som oftest en akavet stemning og et anspændte smil med sig, hvilket er noget som de fleste erindre med mismod. Som nævnt ovenfor er det nødvendigt at man tager udgangspunkt i modtagerens personlighed og interesser, fremfor dine egne. Herunder er der opstillet 3 gaveklicheer som du med fordel kan holde dig fra, hvis du vil være sikker på ikke at skuffe, når gave pakkes ud. 

De tre største gaveklichéer:
  • Chokolade 
  • Smykker
  • Undertøj
De tre ovenstående gaveidéer er nogle af de mest almindelige gavetyper og vil formodentligt ikke skabe megen "ravage" eller gå over i historien, som den bedste gave vedkommende har fået – hverken i år eller på den pågældende dag.
Mangler du yderligere inspiration til, hvad den gode gave indebærer, kan du med fordel læse vores tidligere blogindlæg


En gave skal være lige så unik, som dén der skal modtage den.


BeWooden - Jan Rezek
Jan Rezek
Interessant for en ven?
Del det med dem!
Modtag vores nyheder
By providing the above personal data, I agree that BeWooden Company s.r.o. may process my personal data for the purpose of sending newsletters containing news and product and service reports from BeWooden Company s.r.o. and I also confirm that I have read the information regarding the processing of personal information that is made available to here and that I fully understand them. I am also aware that I can withdraw my consent at any time by clicking on the link in the newsletter, which is marked as "unsubscribe from the newsletter".
Indkøbskurv
Samlet pris 0 DKK
Gå til kurven