Hvordan ser forretningsmanden ud anno 2017?

27.03.2017
Jan Rezek
Forretningsmand 2017 - håndlavede accessories, skjorte mv.


Hvordan ser forretningsmanden ud anno 2017?

I private sammenhænge og til hverdag kan man klæde sig som man vil, men inår det kommer til fens arbejde og vigtige møder, påvirker ens påklædning i høj grad, hvordan andre tænker om dig og dine evner. Hvordan kan man have styr på forretning, hvis man ikke engang har styr på sig selv. Ens påklædning kan i sidste ende være afgørende for, om man overhovedet får det første møde.

 
Hvordan ser en forretningsmand ud?
Der er naturligvis ikke kun ét svar på dette spørgsmål, men et utal af kombinationer og muligheder, som kan og bør sammensættes efter din personlighed og stil. Når dette er sagt, kan der dog opstilles en række fællesnævnere, som med fordel kan danne baggrund for dit tøjvalg.

De fleste tænker formodentligt på en mand iført skjorte, slips og et par pæne lærredsbukser, når de høre ordet ”forretningsmand”. På mange måder har de da også ret, men direktøren og andre forretningsmænd har i dag et utal af muligheder for at personliggøre sin mundering. Det kan blandt anget gøres igennem brugen af  herre accessories.

Hvor meget betyder tøjet?
Det er selvsagt at en forretningsmands evner og erfaring ikke er dikteret af hans påklædning. Dog er det noget lettere at få foden inden for døren og gøre et godt indtryk, såfremt man er klædt ordentligt på til den pågældende lejlighed. En forretningsmand har mulighed for at signalere meget forskelligt igennem sit tøjvalg. Foreksempel kan et slips med en baltus-knude og en træ-slipsenål symbolisere selvtillid, maskulinitet og erfaring. Herunder er nogle eksmepler på tøjkombinationer opstillet - alle sæt gør sig godt til den moderne forretningsmand.


Den klassiske
Nålestirbet jakkesæt i sort eller anden mørk farve, nystrøget skjorte efter eget valg og et par fine lædersko - sådan kan den traditionelle forretningsmands mundering, overordnet beskrives. Dette sæt gør sig bedst til de mere fornemme og konservative forretningsmænd. Det er derfor også et fortrukkent valg blandt de lidt ældre og garvede forretningsmænd. Hvis du er i tvivl om dresscoden til et arrangement, er "Den klassiske" det sikre valg.
"Den klassiske" kan som sagt være et lidt konservativt valg, men igennem brugen af accessoires kan man spice tingene lidt op. Her kunne man eksempelvis iføre sig en særlig slipsenål eller gøre skjorten lidt mere spændende, med en lommeklud i en farve som som matcher dit valg af skjorte. 
Den moderne
I løbet af de senere år er det i højere grad blevet mere velanset, at have en moderne tilgang til det traditionsbundne. Der er i den forbindelse sket et mindre opbrud med, hvordan man kan og skal se ud på jobbet. I dag er det moderne at skille sig ud fra mængden og ture at være unik. Det er derfor ikke alene de mørke og sorte farver, der dominere mødelokalerne længere. På mange måder er det derfor mere velanset at man dropper det stive jakkesæt, og hopper i noget mere afslappet i stedet.

Eksempelvis kunne man sagtens forstille sig en afdelingsleder, som møder op i en neutral skjorte, et par pæne lyse lærredsbukser og eventuelt nogle ruskindssko. Denne mundering kan endda kombineres med en markant accessoire, såsom en særlig butterfly, et par briller med kraftigt stel eller et armbånd. 

Den vågede 
I takt med at moden skifter og traditionerne går på held, er der gradvist sket et skred i, hvorledes man som forretningsmand kan tillade sig at se ud. I dag vil man eksempelvis - i nogle tilfælde - opleve at en moderne og lidt ungdommelig chef ville iføre sig en skjorte med markant og dominerende print. Dette kunne eksempelvis være med politiske- eller personlige statements. Her er slipset ikke en del af beklædningen og lakskoene er byttet ud med sneaks.

Når det komme sig til denne type beklædning, er det vigtigt at understrege at det er virksomhedskulturen, din rolle i virksomheden og den aktuelle situation, som i høj grad afgøre om dette er det rette valg for dig.

Hvis du er i tvivl kan du med fordel læse næste afsnit. 

Hvad er normen i den pågældende virksomhed?
Hvad end du skal på forretningsrejse i udlandet eller blot til møde i en anden virksomhed, vil det altid være en god idé at konsolidere sig med en ”lokal” forretningspartner, førend at man tager til et møde der. Vedkommende vil kunne give dig et dybtegående indblik i forretningskulturen, de gældende normer og uskrevne regler. Et godt indblik i forretningskulturen vil kunne sikre dig et godt førstehåndsindtryk og den bedst mulige start på et møde. Den overvejende grund til at man løbende skal undersøge den lokale beklædningskultur er, at disse skifter fra tid til anden - ligesom moden. Hvad der var kulturelt velanset for 3-5 år siden, er ikke nødvendigvis den mest velansete i dag. Det er derfor nødvendigt at du løbende tjekker op og følge med den lokale mode.

Hold den røde tråd og lad dine accessoires matche 
Er du den traditionelle type der binder slipseknuder som var det en leg? Eller er du mere vovet og moderne gentleman der iklæder sig en håndlavet butterfly til festen? Hverken den ene eller den andet er i sig selv "rigtig" eller "forkert" - selve valget bør alene afhænge af din personlige præference og stil.  

Du vil blive forbløffet over hvor meget dine accessoires betyder for din fremtoning, og hvor meget det kan påvirke udfaldet af en given situation. Hvis du holder en rød tråd i brugen af dine 
accessoires, vil du næsten med garanti få mange komplimenter! 
 
Personlig pleje – Hår, skæg og negle

Det kan ikke siges tydeligt nok: Vær altid velklædt og soigneret
Der er intet som lukke døre og får muligheder til at smuldre, som det at være usoigneret.
 
Skæg eller ingen skæg?
Før i tiden var ansigtsbehåring for gamle mænd og håndværkere, men siden stenalderkosten indtog i Danmark, har situationen dog ændret sig markant. I dag er det meget mere almindeligt at have overskæg eller ligefrem fuldskæg - Hvis altså man kan gro det! Det er blevet et statussymbol og det er ikke længere et spørgsmål ,om du skal have skæg eller ej, men et spørgsmål om hvorledes det skal se ud.

Det er hårdt arbejde at have skæg!
Det er ikke nok at gro et skæg, det skal også passes. Hvis du har valgt at få dig et skæg, skal du vide at det er forbundet med en del pleje og "vedligeholdelse", for dette skal til enhver tid være trimmet og nyvasket! Der er intet som signalere ”usoigneret”, som et skæg der ikke er passet. Du kan derfor på forhånd ødelægge dine chancer for at få en handel i hus eller misse en jobmulighed, såfremt dit skæg ikke er velpasset. 


Få trimmet kløerne
En ting som sender uønsket signaler, er usunde, uklippet og grimme negle. Hvis du er ryger og har gullige negle eller markant synlige neglebånd, kunne det eksempelvis være fordelagtigt at tage en tur med neglefilen eller sågar få en professionel til at se på situationen. Er dine negle fine og blanke, kan en ganske almindelig negleklipning være nok. 

Håret betyder en del for dit image
Det er stort set ligegyldigt at være velklædt, forberedt og charmerende, hvis ikke dit hår er uglet og tydeligvis ikke er blevet klippet i længe tid. Der er ingen der siger at der skal gang i de lyse striber eller frosted tips, men blot det at få lille trimning kan gøre underværker og signalere at du har styr på dig selv.

Moden inden for frisurer kan variere en del, og særlig alt efter hvem du spørg. Dog kan nogle af de mest populære trends findes på Euromans hjemmeside, som konstant bliver opdateret. Disse er bakket op af eksempler, billeder og forklaringer på de forskellige udtryk og stile. For at se Euromans bud på de hotteste frisure i 2017 - klik her.

Ønsker du mere inspiration til, hvorledes din mundering kan optimeres og tilpasse din aktuelle situation? Da kan du med fordel læse vores relaterede blog-indlæg ”Hvad skal jeg have på til jobsamtalen”, som tager fat på nogle af de centrale problemstillinger der kan opstå i forbindelse med det at søge job.


BeWooden - Jan Rezek
Jan Rezek
Interessant for en ven?
Del det med dem!
Modtag vores nyheder
By providing the above personal data, I agree that BeWooden Company s.r.o. may process my personal data for the purpose of sending newsletters containing news and product and service reports from BeWooden Company s.r.o. and I also confirm that I have read the information regarding the processing of personal information that is made available to here and that I fully understand them. I am also aware that I can withdraw my consent at any time by clicking on the link in the newsletter, which is marked as "unsubscribe from the newsletter".
Indkøbskurv
Samlet pris 0 DKK
Gå til kurven