Hvordan skal konfirmanden se ud i dag?

02.02.2017
Martina Erbanová
Tilbage i 1736 blev konfirmationen indført i Danmark. Konfirmationen blev afholdt ved endt skolegang – typisk efter 7. klassetrin. Herefter blev det unge menneske sendt ud på arbejdsmarkedet, for at tjene penge til familien. Det er af samme grund, at man kalder konfirmationen for ”overgangen fra barn til voksen”.

Selvom denne begivenhed i høj grad er bundet op på normer og traditioner, som generation efter generation er forsøgt holdt i hævd, så har konfirmationen taget ny form og udseende og det samme har konfirmanderne.I dag ser konfirmanderne noget anderledes ud, end vist på billedet ovenfor, der er fra 1902. Konfirmanderne klæder sig i høj grad mere moderigtigt og bruger generelt flere beklædnings-accessoires.

Konfirmationstøj til piger

Uanset om man er til det pompøse og minutiøs eller afdæmpede og simple, vil der være et look der passer til dig. Konfirmationskjolen er som oftest hvid. Dog ses der oftere og oftere kombinationer af både hvid, blå-nuancer og sågar sort. Det er med andre ord kun fantasien (og sognepræsten), der sætter grænsen. Dit valg af pasform på kjolen bør afhænge af din personlighed og kropsbygning. Hvilken som helst butiksassistent vil kunne assistere med dette. Satin og tyl er som oftest førstevalget, når det kommer til materialer. Hvis du ønsker at bruge lidt mere på kjolen, er silke også en mulighed.

Konfirmationstøj til drenge

For drengenes vedkommende er der ingen regler eller traditioner der er hellige – herrene har frit spil.

De fleste drenge vælger at iføre sig en sort/mørk blazer, en passende skjorte, nogle seje jeans samt et slips. Det er ved hjælp af beklædnings-accessories, at man for alvor får mulighed for at sætte sit personlige præg på det endelige look. Det kan b.la. gøres ved at tilføje en lommeklud i en spændende farve eller ved at vælge en anderledes butterfly.

Et oplagt valg for at gøre dagen endnu mere speciel og unik, kunne være en flot træ-butterfly. Alle produkter herfra er håndlavede og kommer med livstidsgaranti, så du vil kunne bruge den mange år frem. Ydermere er der mulighed for at få indgraveret navn, initialer eller f.eks. konfirmationsdatoen på træ-butterflyen.

Omkring konfirmationstiden og den efterfølgende blå-mandag, er der mange unge der får deres første betalingskort. Dette skyldes formenligt at det både er mere praktisk, men også at det er mere sikkert end at have kontanter på lommen. I den forbindelse kunne en oplagt konfirmationsgave være en kortholder eller pung med plads til dette. Det er vigtigt at vælge en pung eller kortholder, der kan holde i lang tid, samt beskytter både betalingskort og kontanter - og den skal selvfølgelig have et unikt og personligt design. Vi kan i det sammenhæng tilbyde både træ-kortholdere og træ-punge i adskillige træ-sorter såsom mahogni, ahorn, valnød og zebrano.

Linea Note
Linea Note
277.5 DKK 370 DKK
Tilføj til kurv


Forhåbentligt har ovenstående sporeret dig nærmere ind på, hvordan en konfirmand skal se ud i 2017.

Hvis du har lyst til yderligere inspiration omkring konfirmationspåklædning og accessoires, kan du se mere herBeWooden - Martina Erbanová
Martina Erbanová
Interessant for en ven?
Del det med dem!
Modtag vores nyheder
By providing the above personal data, I agree that BeWooden Company s.r.o. may process my personal data for the purpose of sending newsletters containing news and product and service reports from BeWooden Company s.r.o. and I also confirm that I have read the information regarding the processing of personal information that is made available to here and that I fully understand them. I am also aware that I can withdraw my consent at any time by clicking on the link in the newsletter, which is marked as "unsubscribe from the newsletter".
Indkøbskurv
Samlet pris 0 DKK
Gå til kurven