Valentines day 2017 – en dag i kærlighedens tegn

13.02.2017
Jan RezekValentinsdag - også kendt som Valentine’s Day - er lige om hjørnet! Tirsdag d. 14 Februar 2017 går det løs, når ”De elskendes helligdag” endnu engang bliver markeret, af forelskede par over hele landet. Traditionen handler om at par udveksler kort, chokolade, blomster eller andre former for gaver, som et tegn på deres gensidige kærlighed og affektion for hinanden.

Inden længe vil landets gader og stræder vrimle med roser, balloner og forelskede par. Valentine’s day har igennem tiden været en noget udskældt tradition, idet at virksomhederne - om nogen - har set traditionen, som en mulighed for at sælge endnu flere produkter. Til trods for dette har traditionen igennem de sidste 20 år, for alvor taget landet med storm. Det kan derfor være en særlig risikabel affære, hvis man som mand glemmer eller undlader at fejre højtiden med sin elskede.

Hvor stammer traditionen fra?
Traditionen oprinder fra det gamle Grækenland, men blev først officielt anerkendt i år 498, da pave Gelasius besluttede at gøre dagen til "Skt. Valentines" dag. Oprindeligt havde traditionen ikke samme udformning, som den har i dag, men handlede i højere grad om ofringer til fordel for frugtbarhed og en god høst. Igennem tiden har der været mere end 50 martyrer og 3 helgene ved navn Skt. Valentine. Der er derfor bred uenighed om, hvem traditionen nøjagtigt er opkaldt efter. Læs mere om traditionens historiske ophav her.
 
Hvordan markeres kærestepar dagen?
Valentines day er muligvis en amerikansk tradition, men siden 1990’erne har vi i højere og højere grad, taget denne tradition til os her i Danmark. Det er da også de færreste med partnere, der ikke fejre eller markere denne dag på en eller anden måde.
I dag handler Valentines dag hverken om ofringer eller anden overtro. Dagen handler udelukkende om at udtrykke sine følelser og interesse i en ganske særlig person. Arbejdet og dagligdagen kan hurtigt blive en trummerum, som kører på autopilot, derfor kan man nogle gange godt glemme at vise sin udkårende, hvor meget man holder af vedkommende. Derfor benytter mange højtiden til at lavet noget særligt sammen, såsom at tage i biografen, på restaurantbesøg eller lignende.
  
Hvad skal man lave på valentines day?
Hvis du mangler inspiration til den perfekte Valentines dag, da frygt ikke – hjælpen er på vej.
Nedenfor har vi samlet tre forslag til, hvad du og din elskede kan tage Jer til på denne særlige dag.
 
Lav god mad sammen
Man behøver ikke at have de helt store spenderbukser på, for at kunne fejre en hyggelig Valentines Day sammen. Se dagen som værende en mulighed for, at bruge tiden sammen og nyde hinandens nærvær. En god måde at gøre dette på, kunne være noget så simpelt som at lave mad sammen.

Uanset hvilken type mad i laver, vil den fælles ”opgave” give god mulighed for at konversere og evt. drikke et lille glas vin, imens at duften af madlavning og hygge spreder sig i rummet.
For inspiration til valentine's menuen, kan du se mere her. 
Gå en tur i teatret
I år er Aarhus Europæisk kulturhovedstad og i kølvandet på dette, emmer byen af liv og et utal af kulturelle arrangementer. Der er derfor rig mulighed for at kunne finde noget for enhver smag. Aarhus Teater udgiver hvert år en oversigt over alle de forestillinger, der vil afholdes i løbet af året. Her vil du kunne udvælge lige dén forestilling, som interessere dig og din valentines-date.  Se kataloget og det store udvalg her. 
 
Giv en personlig gave
”Det er ikke størrelse men…” tanken, der ligger bag, som betyder noget. Det vil de fleste formodentligt være enige i. Så ønsker du at gøre dagen og valentines gaven ekstra speciel, er du nødt til at tænke ud af boksen og finde på noget andet end chokolade, blomster eller lingeri.

Dermed ikke sagt at førnævnte ikke vil blive taget godt imod, men skal gaven for alvor gøre indtryk, skal der noget særligt til. En personlig og unik gave viser, at den er valgt med omtanke og omhu.

Du kunne for eksempel vise din udkårende din hengivenhed, med et håndlavet træ-lommespejl. Dette kan gøres helt personligt og unikt ved at indgravere navn, dato eller en lille kærlighedserklæring på forsiden. Lommespejlet er håndlavet og består udelukkende af kvalitetsmaterialer såsom kobber, glas og kalvelæder. Herudover kommer lommespejlet med livstidsgaranti, hvilket vil sige at modtageren vil kunne mindes denne særlige dag og gave, mange år frem.
 
For flere spændende gaveidéer, kan du se mere på vores hjemmeside.BeWooden - Jan Rezek
Jan Rezek
Interessant for en ven?
Del det med dem!
Modtag vores nyheder
By providing the above personal data, I agree that BeWooden Company s.r.o. may process my personal data for the purpose of sending newsletters containing news and product and service reports from BeWooden Company s.r.o. and I also confirm that I have read the information regarding the processing of personal information that is made available to here and that I fully understand them. I am also aware that I can withdraw my consent at any time by clicking on the link in the newsletter, which is marked as "unsubscribe from the newsletter".
Indkøbskurv
Samlet pris 0 DKK
Gå til kurven